Træd ind i øllens verden på egen hånd

Træd ind i øllens verden på egen hånd

Øl er ikke bare øl. Øl er kultur, livsstil, glæde og fantasi. Er du enig i dette udsagn, så er du måske klar til at blive din egen brygmester? For specialbryg, mikrobryggerier og hjemmebryg vinder nemlig frem blandt danskerne. Flere og flere har fået øjnene op for, at øl ikke er bare øl – men at øl kan være fantastiske i smagen, kan tilpasses enhver lejlighed og enhver personlig smag. Det har også betydet, at flere danskere i disse år vender snuden mod hjemmebryggen, og den verden, man træder ind i, når man første gang forsøger at brygge sin egen øl. Klik på linket for at få meget mere viden om bryg selv øl, eller læs med videre, for en lille introduktion til, hvad du kan forvente, når du hjemmebrygger.

 

Et hav af øltyper og smage

En af de ting, som mange bekymrer sig om, når de skal i gang med at brygge selv, er, hvordan og hvorledes med ingredienser. Der skal en hel del forskelligt til, og det varierer rigtig meget afhængigt af hvilken type øl, du ønsker at brygge. Heldigvis, så er der faktisk en ganske nem løsning. Det er nemlig muligt at købe såkaldte all-grain kits, som indebærer alle ingredienser til den valgte øl.

 

Det betyder, at du frit kan vælge at brygge alt mellem en hvedepilsner eller en påskeøl, og over i noget meget mørkere, eksempelvis en porter eller stout. Der er stort set ingen begrænsninger, og du slipper i første omgang for at skulle bekymre dig om mixturen i blandingerne, indtil du kan kapere det selv en dag.

 

Få styr på udstyret

Et andet punkt, som mange bekymrer sig om, inden de begynder at brygge selv, er, om ikke det kræver et væld af udstyr, tilbehør og lignende. Nu hvor det er sagt, at ingredienser er nemme at få fat i, så forholder det sig næsten på samme måde med brygudstyret. Først og fremmest skal der naturligvis bruges et bryganlæg. De kommer typisk i størrelser mellem 25L og 50L, så det er nok det første, du bør tage stilling til. Dernæst skal der også udstyr til rensning og vedligeholdelse, ligesom at de fleste bryganlæg har mulighed for installation af tilbehør og reservedele.

 

Er du derudover i tvivl om, i hvor høj grad hjemmebryggeri er noget for dig, så findes der også såkaldte Starter Boxe, som lader dig afprøve en bryg, blot ved hjælp at startkassen, el og vand. Det betyder, at du nemt kan brygge din første øl, og dermed finde ud af, om det er noget for dig. Men advarsel skal der dog lyde, for det kan hurtigt vise sig som så attraktivt, at du ikke behøves købe øl på dåse længere.