Fokus på teen: Hvorfor du skal drikke sort te

Fokus på teen: Hvorfor du skal drikke sort te

Grøn te, sort te, hvid te, ooloong te – ja, mulighederne er mange, og derfor kan det være svært at vælge, hvilken te man skal købe. Det kan måske også være, at man blot holder sig til én bestemt te, fordi det er den eneste, man kender og føler sig tryg ved. Dette er dog rigtig synd, da der netop findes så mange forskellige former for fantastisk te. Derfor har vi i denne artikel valgt at sætte fokus på en af te-typerne – mere specifikt den sorte af slagsen.

 

En klassiker og den mest populære

Sort te er en klassiker, når det kommer til te, og det er faktisk også den mest populære af slagsen. Selve teen kommer fra tebusken Camellia Sinensis, og derfor kommer det fra den samme busk, som den hvide og grønne te. Selvom den sorte te er i kategorien ”sort te,” betyder det ikke, at der blot er én sort te. Der findes mange forskellige former, og dette er for eksempel frugtte, earl grey, keemun, assam og darjeeling. Frugtte er tilsat frugtaroma eller tørrede frugtstykker, earl grey er tilsat olie fra bergamotfrugter, keemun er tilsat den aromatiske olie myrcenal, assam tilsættes typisk nellike eller kanel, og darjeeling består af bladene fra tebusken. Man får derfor en særdeles varierende smag afhængig af, hvilken sort te man vælger.

 

Gode egenskaber – beskyttelse mod hjerte-kar-sygdomme

Det kan komme mange te-drikkere til gode senere hen i deres liv, hvis de vælger den sorte te som deres favorit. Sort te indeholder nemlig mange sunde stoffer, og nogle af disse stoffer er eksempelvis flavonoider. Dette stof er det, som giver den sorte te en lidt mere bitter smag, men det er også et stof, som beskytter mod mange sygdomme. Dette er sygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme, da flavonoider øger modstandskraften for det usunde LDL-kolesterol mod at blive iltet. Dette nedsætter risikoen for at få hjerte-kar-sygdomme, hvilket er en fantastisk fordel.

 

Du kan se et stort udvalg af sort te ved at klikke dig ind på https://www.carstensens-tehandel.dk/te-the/sort-te.html.