Det mere enkle liv

Normalt er min idé om en god ferie bare det at sove længe. Der skal ikke være et forstyrrende vækkeur, jeg skal vågne naturligt af mig selv. Kaffen er noget, jeg skal have lov til at bruge oceaner af tid på. Sidde med den, blødkogte æg og en god bog i flere timer. Derefter vil jeg overveje, hvad resten af dagen skal bruges til. Det er at komme helt ned i tempo og lade helt op på samme tid. Ingen stress og jag, og der skal ikke være de vilde planer. Men der er undtagelser, som det at opleve naturlig træthed efter en begivenhedsrig dag og at glæde sig til at stå op til endnu en dagen efter. Det fik jeg i Italien.

Vi boede så lokalt, som det er muligt, og vi var med til at leve af jorde, der hvor vi boede. Jeg var træt på den helt rigtige og sunde måde hver eneste aften. Og jeg sov noget så sødt hver eneste nat. Til trods for, at vi skulle op og opleve hver eneste dag, så var det ikke et problem at komme ud af fjerene på nogen måde. Her overraskede jeg i hvert fald mig selv og lidt til. Ja agriturismo toscana er en nydelse som intet andet.

Vin, ost og brød

Det hele var som taget ud af film, billeder og malerier. Bare med duft og smag. En virkelig intens oplevelse, som jeg stadig kan genkalde mig, når jeg lukker øjnene. Ja at sove længe er lækkert, men det her lader batterierne op på en helt anden måde, og jeg kan ikke huske, jeg har været så afslappet før. Her skal jeg tilbage til, og det så hurtigt som muligt. En fom for at være fastligger, for jeg har forelsket mig i menneskene, naturen, maden og drikken her.